Associació Salut Mental Ondara Sió

El divendres dia 24 de juliol, una colla de 27 socis de les associacions Alba i Ondara Sió, vam fer l’excursió anual, aquest any a Olot i altres indrets de la comarca de la Garrotxa.

Comencem per dir que vam visitar la Cooperativa La Fageda, situada dins del Parc Natural de la zona volcànica de la Garrotxa. Ens va meravellar tot el que vam veure i tastar: vam veure moltes vaques d’una raça molt lletera, tan ben cuidades que fins hi tot escolten música, màquines d’última tecnologia per processar la llet, un video explicant-nos la creació i objectius de la cooperativa que és l’atenció a persones amb alguna discapacitat per mitja d’un treball productiu; i vam fer un tast de iogurt, de melmelada i de gelat, tot produït per la Cooperativa i tot tan bo que ens va motivar per anar a la botiga i comprar-ne. Cal dir que vam estar acollits i acompanyats per personal molt atent i motivat per la tasca social que duen a terme.

Després vam anar al Parc Nou d’Olot on vam dinar, en petits grups aprofitant els seients que hi ha al llarg dels camins entre faigs, freixes, pins…

A les 3 de la tarda vam anar al Museu dels Volcans situat al mateix Parc Nou. Allí els mapes, dibuixos, explicacions, pedres volcàniques, fotografies de fauna i flora en van ajudar a veure la bellesa i grandesa de la Terra en aquesta privilegiada comarca.

Per acabar fem menció de la calor que feia i de com agraíem la frescor que ens donaven els arbres, sempre presents i molt grans tant a la Cooperativa La Fageda com al Parc Nou.

Un dia que recordarem amb gust per la convivència entre nosaltres i per les meravelles que vam visitar.