Associació Salut Mental Ondara Sió

EL MODEL DE SUPORT A L’HABITATGE EN SALUT MENTAL: UNA VISIÓ SOCIAL I SANITÀRIA.

La Federació Salut Mental Catalunya (SMC) va organitzar el dia 30 de juny un espai de participació i reflexió a la Casa del Mar de Barcelona, amb l’objectiu d’oferir a la nostra xarxa associativa experiències al voltant dels diferents models de suport a l’habitatge que hi ha en salut mental. La jornada va comptar amb la participació d’una quarantena de persones d’entitats de salut mental de tot el territori.

La jornada, que va estar introduida per la directora de la Federació SMC, Marta Poll, va començar amb la intervenció de Joan Salló, director d’AREP (Associació per a la rehabilitació de les persones amb malaltia mental), que va explicar els canvis que la nova acció de govern de la Generalitat tindrà en les polítiques d’habitatge, que passaran d’un model de subvenció a un de concertació. Per la seva part, Maria Rosa Garcia Villalba, va parlar del model de l’Institut d’Assistència Sanitària de Girona, que integra els recursos residencials a la xarxa de salut mental.

Entre les experiències que es van presentar de les diferents associacions en salut mental, Sandra López Molina va presentar el model de pis supervisat de Suport Castellar; Roger Xanco i Carol Segura van explicar com funcionen els programes de llars residència, amb suport i PSALL d’AREP; i Teresa Ninot i Susanna Martín, van presentar la proposta de Pis Pont de Salut Mental Ondara Sió.