Associació Salut Mental Ondara Sió

Com a continuació dels actes sobre la Salut Mental, organitzats per l’Associació de Salut Mental Ondara Sió, que van començar el 10 d’octubre de 2014, presentarem els que van tenir lloc el dissabte 18 i diumenge 19 d’octubre a la ciutat de Cervera.

El dissabte 18 a les 18.00 h., vam organitzar una xerrada amb el nom de “Lluita contra l’estigma de la malaltia mental”, a càrrec de Mercè Torrentallé, membre del Projecte Obertament, la qual va presentar-nos el projecte en qüestió per tal de fer-nos conscients que tots podem ser malalts mentals, ja que de cada 4 ciutadans 1 pateix o patirà una malaltia mental, i que els malalts no hem d’avergonyir-nos de ser-ho, ans al contrari, hem de donar la cara. El projecte compta també amb el recolzament de diversos famosos. Va ser un goig escoltar a la Mercè, persona tan propera i que fa que les coses difícils siguin fàcils.

El diumenge 19 a les 18.00 h., es va realitzar un Concert Solidari a l’Auditori de Cervera, amb la participació del Quartet Teixidor, format per dos violins, una viola i un violoncel, i del grup Boogie-Woogie, integrat per membres de l’Associació amb malalties mentals que formen part del Taller de Música dins el projecte “Ara em toca a mi”. No tinc paraules per descriure el que vaig experimentar en aquest concert; tan sols els múltiples “Bravos” d’un dels espectadors assidus als concerts de Cervera, poden fer justícia a tot el que es va viure.