Associació Salut Mental Ondara Sió

Un dels moments més emotius de la celebració del 10è aniversari de l’Associació de Salut Mental Ondara Sió de la Segarra i Urgell.
El proppassat dimecres dia 22 de juny de 2016, a partir de les 19h, tingué lloc a l’Auditori de Cervera, en el transcurs de l’acte de celebració del 10è aniversari de l’Associació de Salut Mental Ondara Sió de la Segarra i Urgell, l’entrega dels guardons del 1r Concurs literari de relats breus convocat a l’efecte.
D’acord amb l’acta del veredicte del jurat, el primer premi s’ha concedit a la persona identificada amb el pseudònim “Eduard Ginesteres” de Barcelona pel relat “LES VEUS INTERIORS”, per la seva extraordinària qualitat literària. Es tracta d’un relat vivencial, original i volgudament innovador. Per voluntat expressa del guardonat es manté el seu anonimat.
El segon guardó, que ha estat certament molt disputat, s’ha atorgat EX AEQUO a la Sra. Rocío Castell Domínguez d’Abrera, del Centre de Salut Mental de Martorell, pel relat “PÚBLICA(MENT) BIPOLAR”, crònica exhaustiva de la lluita interior contra la malaltia, i a la Sra. Anna Saumell Balderas de Cervera, del Centre de Salut Mental Ondara Sió de la Segarra i Urgell, pel relat “TECNOMISTERI”, per la seva creativitat.
El tercer premi ha recaigut en la Sra. María José Arellano Pena, d’Alcarràs, del Centre de Salut Mental de Lleida capital “Club Social la Brúixola”, pel relat “UN DIA QUALSEVOL”, per tractar amb una gran sensibilitat i alta qualitat literària una excel•lent història intergeneracional, amb un bell missatge d’esperança.
Elena Armengol va donar lectura a l’acta del veredicte del jurat, procedint-se a les corresponents entregues dels premis esmentats. Com no podia ser d’altra manera, els autors van poder llegir un fragment dels corresponents relats guanyadors, obtenint una clara ovació del públic.
Han format part del Jurat, assolint el veredicte per unanimitat, Josep Coll i Martí, més conegut com a Pep Coll, llicenciat en filosofia i lletres i reconegut escriptor i crític literari, que ha actuat de president del jurat, Montserrat Pont Tarragó, llicenciada en romàniques i presidenta de l’Associació Salut Mental Ondara Sió (vocal), Elena Armengol Cera, llicenciada en antropologia cultural (vocal), Eva Rauret Domènec, llicenciada en filologia hispànica i poeta (vocal) i Ramon Gené Capdevila, advocat, poeta i president de Creu Roja a la Segarra (vocal i secretari del jurat).
Addicionalment als citats premis, tots els participants al concurs literari rebran el llibre de cuina “Un polsim d’alegria”, editat en motiu del 10è aniversari de l’Associació de Salut Mental Ondara Sió de la Segarra i Urgell, i que es també d’agraïment a les dues cuineres voluntàries del Centre de Salut Mental de Cervera, la Sra. Rosita Martí i la Sra. Josefina Cornellana.