Associació Salut Mental Ondara Sió

El dia 14 d’abril s’inaugura l’Exposició Creativitat i Salut Mental en la que amb el tema poesia i fotografia l’Eva Rauret membre de la nostra Associació ha cedit algunes obres.

La Coordinadora Salut Mental Catalunya Terres de Lleida, conjuntament amb Mercè Torrentallé, artista i testimoni en primera persona de salut mental, porten a terme el projecte “Creativitat i salut mental“, tot plegat amb l’objectiu de lluitar contra l’estigma i la discriminació que pateixen les persones afectades d’un trastorn mental i aconseguir la normalització i la integració social tant dels afectats con del seu entorn. El projecte està subvencionat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació Provincial de Lleida i amb el suport dels Departaments de Benestar Social i de Salut, i que compta també comptem amb el suport d’Obertament i d’Art Brut.

El projecte consta de una exposició itinerant per les capitals de comarca de la Demarcació de Lleida; la primera fase finalitzarà el mes de febrer de 2016 a la Biblioteca de Lleida de Rambla Aragó, en que també es realitzarà un cicle de conferències i altres activitats relacionades amb el tema de la salut mental.

L’Associació TALMA de Juneda i l’Ajuntament de les Borges Blanques col·laboren en la primera mostra itinerant del projecte, que tindrà lloc del 13 al 26 d’abril de 2015 a l’Espai Macià, amb la mostra de 42 obres cedides per artistes que han comprovat en primera persona com la creativitat els ha ajudat a conviure amb un trastorn mental :

  • Ricard Mira, mestre escultor
  • Pepi Montesinos, ceramista
  • Eva Rauret, poesia i fotografia
  • Mercè Torrentallé, escriptora i pintora