Associació Salut Mental Ondara Sió

EXPOSICIÓ CREATIVITAT I SALUT MENTAL

Recentment hem inaugurat l’exposició col·lectiva de caràcter itinerant “Creativitat i Salut Mental”, que es va iniciar a les Borges Blanques del 13 al 26 d’abril i que segueix a Cervera del 8 al 31 de maig.

L’exposició vol donar a conèixer l’obra de quatre artistes: Pepi i Ricard de Martorell, Mercè de Ponts i Eva de Cervera, als quals l’art els ha ajudat com a teràpia, com un bàlsam que els ha portat a superar les seves malalties mentals i a poder gaudir d’una millor qualitat de vida. Els artistes volen transmetre aquesta idea de l’art com a teràpia perquè tots l’han experimentat en la seva pell.

Va obrir l’acte, Montse pont, Presidenta de l’Associació Salut Mental Ondara Sió qui va fer les presentacions, va parlar el Delegat de Cultura Josep Borrell i el Delegat de Benestar Social i Família Josep Mª Forné que van animar els artistes a seguir el seu camí.

En Ricard Mira escultor de ferro forjat ens va explicar la seva experiència personal i de com l’art l’ha ajudat a sentir-se útil i gratificat, donat que patia una malaltia mental des de ben jove. Actualment, se sent molt orgullós dedicar-se a l’escultura.

L’Eva va explicar com va idear la seva part de l’exposició on combina fotografies que son del seu germà i del seu avi amb poemes seus relacionats amb les imatges.

Les fotografies del seu germà són bàsicament de viatges a països llunyans on ell havia anat amb la seva companya Emilia i els seus amics. I dues, són en blanc i negre, del seu avi, que encara conserven un encant particular tot hi que fa més de cinquanta anys que estan fetes.

L’Eva també va llegir un poema com a mostra de la seva obra que portava per títol “La por”.

Mercè Torrentallé, pintora i escriptora, ens va fer partícips que a ella l’art l’hi ha donat també molta vida. Una cosa que va dir ells i que a mi m’agrada molt és que procurem fer costat als malalts, no els rebutgem per diferents sino que els acollim i els recolzem i que passem moments amb ells, que d’això es tracta la vida.

Va tancar l’acte el regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Cervera.

Va ser un acte molt emotiu i amb molt caliu per part dels molts assistents.