Associació Salut Mental Ondara Sió

L’acte té lloc el divendres, dia 26 de gener, a la Sala Buireu, de Cervera, programat conjuntament amb l’Escola de Salut del CAP de Cervera.

La sala, plena de goma a gom, dona gust de veure. Obre l’acte el Sr. Joan Santacana, Director de Treball, Afers Socials i Família, el qual felicita la iniciativa i recorda que la Generalitat té molt present, en aquests moments,  la Salut Mental en tots els territoris.

A continuació Montse Pont, presidenta de l’Associació Ondara Sió explica molt breument que la guia es fruit del treball de la Taula de Salut mental de les comarques de La Segarra i l’Urgell

La Taula de Slut Mental és un espai de reflexió, intercanvi de recursos i treball col·laboratiu per promocionar l’atenció integral de la salut mental al territori, amb la implicació de tots els agents relacionats amb l’atenció a la salut mental: Associacions de familiars i persones afectades, administració local, comarcal, i representació territorial de les conselleries o organismes de la Generalitat de Catalunya.

Les Associacions Alba i Ondara Sió la creen ,a proposta de la Federació Salut Mental Catalunya, l’any 2006. Actualment existeixen 14 Taules coordinades per la Federació.

Les entitats que hi formen part són les que consten a la Guia, a més dels Ajuntaments de Cervera i Tàrrega, Consells Comarcals de la Segarra i L’Urgell, el Departament de Treball, Afers Socials i Família, el Departament de salut i la Federació .

A la Guia de Recursos hi trobem els Serveis que corresponen als Serveis Sanitaris, Serveis Socials Bàsics, i Entitats Socials. Les il·lustracions són de Ramón Gabernet i la maquetació d’Eva Guasch. L’edició ha anat as càrrec de la Diputació de Lleida.

A continuació, Àngels Molló, professional de la Medicina i en nom de l’equip de l’Escola de Salut del CAP de Cervera, explica, molt breument, què és l’Escola de Salut. Agraeix la col·laboració de la Paeria i presenta al conferenciant.

Joaquín Muñoz, especialista en intel·ligència emocional, exposa el tema. “Controlar les emocions, millora la teva salut”. Desarrolla, de forma molt didàctica, la importància que té el control de les emocions per a la salut de les persones, tant la del cos, com la de la ment.

Divideix el tema en quatre apartats, en primer lloc ens explica que és una emoció i com ens pot afectar, després ens parla dels tractaments, el farmacològic i el de la intel·ligència emocional, fent participar al públic amb diferents activitats. Tot seguit desenvolupa la importància del benestar físic i mental i per últim ens presenta diferents formes de millorar la salut emocional.

Una conferència molt interessant, en la que el nombrós públic assistent va estar molt atent  i, creiem, va ser del seu grat.

En nom de la Taula es dona les gràcies a tothom que ha fet possible que la Guia de Recursos de Salut Mental Urgell Segarra sigui una realitat.