Associació Salut Mental Ondara Sió

El programa de voluntariat “Fent costat entre famílies” dona suport emocional, ofereix espais d’escolta activa i ajuda a resoldre dubtes als familiars o l’entorn significatiu de les persones afectades per un trastorn mental.

Aquest programa contempla la persona voluntària com a un agent de salut que, des de la seva experiència viscuda, contribueix al benestar emocional de les persones a les quals acompanya, tot complementant, des de la vessant més humana i de proximitat, el treball dels professionals de la salut del centre, on realitza la tasca.

L’equip de persones voluntàries compta amb una formació de capacitació adequada per a poder dur a terme les tasques i amb el suport d’una professional de les entitats que gestionen el programa.

El dijous 11 de novembre es va firmar el conveni de col·laboració entre : la Coordinadora d’entitats de salut mental i addiccions de les Terres de Lleida, l’Associació Salut Mental Ondara Sió, l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida i la Federació Salut Mental Catalunya.