Associació Salut Mental Ondara Sió

ENTITATS EN MOVIMENT

ASSOCIACIÓ DE SALUT MENTAL ONDARA-SIÓ

QUI SOM

L’Associació de Salut Mental Ondara-Sió abraça les comarques de la Segarra i l’Urgell. Es va crear fruit de la necessitat de donar resposta i suport als afectats que passen per situacions de trastorn mental i les seves famílies. Es crea l’any 2006 de la mà de Marta Domènech i Pilar Martínez, amb el suport de les administracions locals, comarcals i provincials com la Diputació o els Serveis Socials i Sanitaris.

L’Associació forma part de la Federació Salut Mental Catalunya  i de Salut Mental Catalunya -Coordinadora Terres de Lleida. A nivell local es coordina amb els Serveis Sanitaris d’Atenció primària, els Ajuntaments i els serveis socials dels Consells comarcals de la Segarra i l’Urgell. A nivell provincial, amb la Coordinadora d’entitats de Salut Mental i adiccions de Lleida.

QUÈ FEM

L’objectiu bàsic és oferir acollida, suport i assessorament a les persones afectades amb trastorn mental i als seus familiars. També detectar les necessitats a nivell comunitari, promoure la creació de serveis, possibilitar la creació de recursos i sensibilitzar la població en general.

CAP A ON ANEM

Actualment oferim diferents serveis com son el Programa d’Intervenció i psicoeducació familiar (SAF), Llar amb suport, dos GAM de familiars, diferents tallers al voltant de l’oci i la formació i projectes de sensibilització a la ciutadania.

El GAM es defineix com a espai de suport i acompanyament continuat entre iguals, per lluitar contra l’estigma i refer i/o enfortir la xarxa de suport social, així com per compartir estratègies de convivència amb els trastorns mentals. Existeixen GAM per a persones amb problemes de salut mental i GAM per a familiars. En ambdós casos, són les persones dins el mateix grup que dinamitzen les trobades.