Associació Salut Mental Ondara Sió

grups d'ajuda mútua (GAM)

GRUP D’AJUDA MÚTUA_ ADULTS

El GAM (Grup d’Ajuda Mútua)  es defineix com un espai de suport i acompanyament entre iguals, per lluitar contra l’estigma i refer o enfortir la xarxa de suport social, així com compartir estratègies de convivència amb les persones que pateixen una problemàtica de salut mental.

És, en altres paraules, un servei d’acollida a les famílies que venen en recerca d’ajuda, per clarificar la seva situació problemàtica i buscar solucions alternatives per resoldre-la.

Són persones que participen d’una dinàmica grupal per oferir un espai de desenvolupament d’estratègies d’apoderament que serveixen per al maneig quotidià d’un trastorn mental, així com un espai d’autosuport continuat i per enfortir la xarxa de relacions socials.

Els grups estan dinamitzats per persones voluntàries que formen part del mateix grup, algunes han passat per un procés d’entrenament (formació en dinamització de GAM) dirigit a preparar-los específicament per a la dinamització grupal. En cap cas estan moderats per professionals.

Com accedir al grup?

És un grup obert a tothom, però cal inscriure’s per accedir-hi.  Per fer-ho cal posar-se en contacte amb l’Associació mitjançant les següents persones: Anna Saumell o bé Carola Llonch als telèfons 973 531 673, o bé 629 259 271.

Quan i on seran les trobades?

A la nostra associació hi ha dos grups GAM força consolidats: un a Cervera, que es reuneix quinzenalment els dimecres de 10 a 11 h, i un altre grup a Tàrrega, que es reuneix, també quinzenalment, els dijous de 17 a 18 h, per tal d’expressar i compartir les seves experiències respecte a la seva problemàtica en salut mental.

Si vols consultar el calendari del  GAM d’adults clica aquí

Si vols consultar el díptic del GAM d’adults clica aquí

____________________________________________________________________________________________________________

 

GRUP D’AJUDA MÚTUA_INFANT-JUVENIL

Es un espai grupal on familiars de joves (de 12 a 30 anys) amb problemàtica de salut mental o similar puguin compartir les seves vivències i estratègies amb un grup d’iguals.
 
Està pensat per ser un espai de confiança dinamitzat per una professional de la psicologia amb experiència en el sector, que acompanyarà a les famílies en el seu procés fins que les mateixes arribin a formar el seu Grup d’Ajuda Mútua Infant-Juvenil, GAM.
 
T’adjuntem un díptic i un cartell amb tota la informació, fes-li arribar! 
 
Com accedir al grup?
És un grup obert a tothom, però cal inscriure’s per accedir-hi.  Per fer-ho cal posar-se en contacte amb l’Associació mitjançant les següents persones: Anna Saumell o bé Carola Llonch als telèfons 973 531 673, o bé 629 259 271.

Quan i on seran les trobades?
Trobades quinzenals, els dimarts, a les 19h a 20h al mateix local social d’ASMOS, a l’Av. de La Segarra, n.8, a Cervera.
La data de la primera trobada serà el 10 de gener de 2023.
 
Si vols consultar el calendari del GAM infant-juvenil clica aquí
 
Si vols consultar el díptic del GAM infant-juvenil clica aquí