El passat dimecres 24 de novembre des de l’Associació Salut Mental Ondara Sió va organitzar la xerrada “Els trastorns mentals dins la família. Com ho gestionem?”, sessió a càrrec de l’Àlex Palau, psicòleg especialitzat en salut mental, a l’auditori de Cervera.

Una xerrada oberta al públic, però dirigida concretament a familiars, amics i l’entorn significatiu de persones afectades per un problema de salut mental, que sovint són oblidades pel sistema general i no compten amb els recursos públics de suport i acompanyament adequats.

Malgrat això, la realitat és que el seu paper és essencial, ja que la família és l’eina més propera de socialització i d’integració social de les persones amb trastorn mental, de manera que formar i donar suport al seu entorn és imprescindible per al bon funcionament del seu tractament.

La claredat de l’Àlex envers aquesta temàtica va fer que la xerrada resultés dinàmica i resolutiva, abordant els dubtes i les preocupacions que sorgeixen dels protagonistes i contribuint, de manera directa, a desestigmatitzar les situacions i conductes que surten de la desinformació i el tabú general de la societat.

En conclusió, es van facilitar un seguit d’eines per entendre i assumir la situació en la qual es troben i fer el procés més lleuger per a totes les parts implicades. En aquesta xerrada i van acudir un total de 47 persones.  

En definitiva, considerem la xerrada un èxit i, de nou, un pas endavant envers la lluita contra la desestigmatització i sensibilització envers les problemàtiques de salut mental.

Agraïm a tothom l’assistència!

Si voleu contactar amb nosaltres, podeu fer-ho a través dels telèfons 973 531 673 o 696 159 132, mitjançant el correu electrònic de l’associació, hola@salutmentalondarasio.cat , o a través les nostres xarxes socials, tant Instagram com Facebook. Podeu conèixer més sobre l’associació en la nostra pàgina web www.salutmentalondarasio.cat.