Associació Salut Mental Ondara Sió

El passat dimecres 24 de novembre des de l’Associació Salut Mental Ondara Sió va organitzar la xerrada “Els trastorns mentals dins la família. Com ho gestionem?”, sessió a càrrec de l’Àlex Palau, psicòleg especialitzat en salut mental, a l’auditori de Cervera.

Una xerrada oberta al públic, però dirigida concretament a familiars, amics i l’entorn significatiu de persones afectades per un problema de salut mental, que sovint són oblidades pel sistema general i no compten amb els recursos públics de suport i acompanyament adequats.

Malgrat això, la realitat és que el seu paper és essencial, ja que la família és l’eina més propera de socialització i d’integració social de les persones amb trastorn mental, de manera que formar i donar suport al seu entorn és imprescindible per al bon funcionament del seu tractament.

La claredat de l’Àlex envers aquesta temàtica va fer que la xerrada resultés dinàmica i resolutiva, abordant els dubtes i les preocupacions que sorgeixen dels protagonistes i contribuint, de manera directa, a desestigmatitzar les situacions i conductes que surten de la desinformació i el tabú general de la societat.

En conclusió, es van facilitar un seguit d’eines per entendre i assumir la situació en la qual es troben i fer el procés més lleuger per a totes les parts implicades. En aquesta xerrada i van acudir un total de 47 persones.  

En definitiva, considerem la xerrada un èxit i, de nou, un pas endavant envers la lluita contra la desestigmatització i sensibilització envers les problemàtiques de salut mental.

Agraïm a tothom l’assistència!

Si voleu contactar amb nosaltres, podeu fer-ho a través dels telèfons 973 531 673 o 696 159 132, mitjançant el correu electrònic de l’associació, hola@salutmentalondarasio.cat , o a través les nostres xarxes socials, tant Instagram com Facebook. Podeu conèixer més sobre l’associació en la nostra pàgina web www.salutmentalondarasio.cat.